Connect with us
Publicitate

Cultural

Concert special la Biserica Neagră! Celebra melodie a trupei Queen, Bohemian Rapsody, va fi interpretată la orga bisericii

Publicat

pe

Organistul Eduard Antal va interpreta un aranjament inedit al celebrei Bohemian Rapsody, hitul trupei Queen din 1975, la orga din Biserica Neagră din Brașov, sâmbătă, 26 august,  de la ora 18:00, în cadrul stagiunii Organ Nights.

Programul concertului conține și alte lucrări scrise pentru „Regina instrumentelor” compuse de Joseph Rheinberger, Maurice Duruflé, Jean Langlais sau Rachmaninov.

Este ultimul concert al ediției din acest an a Turneului Orgile României și va avea loc în cadrul stagiunii estivale Organ Nights organizată de Biserica Evanghelică din Braşov. Tânărul Eduard Antal a susținut anul acesta cea de-a cincea ediție a turneului care îl duce în bisericile și catedralele din întreaga țară în căutarea „Reginei instrumentelor.”

În bisericile din România există peste 1000 de orgi. Acestea reprezintă un tezaur de tradiție culturală pe cât de bogat, pe atât de neștiut de public, pe care Eduard Antal îl descoperă cu fiecare nouă ediție de turneu: „Foarte multe instrumente din țara noastră au fost restaurate. Noi astăzi avem șansa să cântăm pe aceste instrumente ca atunci, în anii 1750, așa cum se întâmplă, spre exemplu, cu orga de la Bistrița. Acest turneu este foarte important pentru dezvoltarea mea ca artist. Să ai șansa să descoperi atâtea instrumente minunate la noi în țară, să cânți pe orga de la Biserica Neagră din Brașov, pe cea de la Iași, pe cea de la Cluj, să descoperi instrumente de la cele mai vechi, până la cele moderne, nu e de ici de colo. Am avut șansa chiar, în acest turneu, să inaugurez instrumente, pe lângă acela de a le descoperi în locuri neștiute. Toate astea au ajutat la formarea mea profesională, mai ales pentru că, în formarea unui organist este important acest aspect al cântatului pe cât mai multe instrumente, pentru că fiecare orgă este unică în felul său”, spune Eduard Antal.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes