Connect with us
Publicitate

Cultural

Concert inedit al Filarmonicii din Brașov printre florile din Poiana Narciselor, cu un mesaj important. „Luați acasă doar muzica, narcisele lăsați-le să ne bucurăm de ele”

Publicat

pe

Publicitate

Concert inedit, ieri, în Poiana Narciselor din comuna Șercaia, județul Brașov. Artiştii Filarmonicii din Brașov au cântat într-un cadru de poveste, pentru a atrage atenția oamenilor să nu mai rupă florile, și să “ia acasă” doar… muzica.

Zeci de trecători i-au ascultat bucuroși. Rezervația Naturală Dumbrava Vadului este arie protejată.

Rezervaţia Naturală Dumbrava Vadului, cunoscută mai bine ca Poiana Narciselor, din comuna Șercaia, judeţul Braşov, a răsunat pe acordurile muzicale aduse de Filarmonica din Braşov. Zeci de turişti şi trecători s-au oprit să îi asculte

„Ne bucurăm că am avut onoarea să fim ambasadori ai mediului prin muzică” spuneau aceștia.

Artiştii Filarmonicii braşovene au vrut astfel să transmită un mesaj: turiştii să ia acasă DOAR muzica, NU şi narcisele. Asta pentru că Poiana Narciselor, care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 400 de hectare, atrage în fiecare an mii de turişti, pentru peisajul unic. Din păcate, unii dintre ei, la plecare, iau cu ei şi narcisele – ceea ce în decursul anilor a dus la o scădere a numărului acestora din Poiana Narciselor.

Publicitate

„Ne-am gândit să transmitem oamenilor mesajul de a lua acasă muzica şi să lase narcisele în poiană ca să ne bucurăm de ele.”, spune Ioan Dragoş Dimitriu manager Filarmonica Braşov.

„Ne aflăm pe cele 7 hectare pe care primăria e proprietară şi s-a lucrat pentru a da posibilitatea tuturor să vadă aceste narcise. Suntem conştienţi cu toţii că mergem să le vedem şi nu le rupem.”, spune Paltin Cristinel, primarul din Şercaia.

Organizatorii susţin că astfel de evenimente inedite vor mai avea loc în judeţ. Urmatorul ar putea avea loc pe cunoscuta Ştrafa Sforii din Braşov. notează stirileprotv.ro.

Un material video despre eveniment puteţi vedea AICI.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes