Connect with us
Publicitate

Cultural

Concert de vioară, la peste 2000 de metri altitudine. Turneul Internațional Stradivarius se va încheia cu un spectacol unic, pe platoul Bucegi

Publicat

pe

Publicitate

De un concert unic vor avea parte turiștii care vor ajunge sâmbătă pe platoul Bucegi. A 15-a ediție a Turneului Internațional Stradivarius se va încheia cu un spectacol de vioară inedit, la peste 2000 de metri altitudine, în fața Cabanei Caraiman. Un perimetru special va fi amenajat în zonă, iar intrarea va fi liberă pentru cei care vor să asiste la concert.

Această ediție, care început în data de 26 iunie, propune publicului să se implice în sprijinul tinerilor artiști ucraineni care au fost afectați de război.

„Ne propunem să ducem povești, să susținem inițiative care au puterea de a schimba atitudini și vieți și care pot fi parte activă a schimbării comportamentului față de tinerii artiști afectați de dramele războiului din Ucraina. Promovăm mesaje de încurajare pentru implicarea cetățenilor în transformarea comunității, să aibă puterea să încurajeze pe oricine a avea libertatea de a sprijini și a face fapte bune. Fondurile vor fi donate tinerilor pentru a avea acces la educație și viață, timp de un an de zile, în România (cazare, alimente, asigurare medicală, educație)”, au anunțat organizatorii evenimentului.

Spectacolul din munții Bucegi va începe sâmbătă, la ora 11.00. Organizatorii îi sfătuiesc pe turiști să fie echipați de munte, adică să aibă încălțăminte adecvată, o pelerină de ploaie și un rucsac cu mâncare și apă. Organizatorii propun și două trasee pentru spectatorii care vor să ia parte la concert:

Publicitate

TRASEUL NR 1: – Accesul se poate face cu mașina până la Cabana Piatra Arsă, de acolo ,pe jos, prin Jnepeni până la Cabana Caraiman. Accesul cu mașina până aproape de Cabana Piatra Arsă, unde se termina asfaltul, de acolo pe jos stânga pe drumul cu barieră ce duce la telecabina Babele și de acolo traseul cu marcaj Banda Albastră până la Cabana Caraiman, cam 30-45 de minute;

TRASEUL NR 2: – Pentru cei ce urcă cu telecabina din Bușteni sau din Peștera, până la Babele. De la telecabină se va urmări același drum cu marcaj Cruce Albastră, cam 30 de minute.

Publicul este sfătuit să consulte condițiile meteo, să respecte toate recomandările și condițiile de acces pe munte și să asculte de sfaturile salvamontiștilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes