Connect with us
Publicitate

Cultural

Concert de gală, la Filarmonica Brașov, pe 27 ianuarie. Printre invitați se numără Alexandru Tomescu, Ioan-Dragoș Dimitriu, dar și Răzvan Popovici

Publicat

pe

Premiile International Classical Music Awards (ICMA) sunt distincții muzicale de prestigiu, care au fost acordate pentru prima dată la 6 aprilie 2011. Concertele de gală și ceremoniile de premiere ale ICMA au fost găzduite de entități muzicale prestigioase precum Orchestrele Simfonice din Milano, Lucerna sau Leipzig, precum și de Orchestra Simfonică Regală din Sevilla sau de Academia Internațională de Muzică din Principatul Liechtenstein.

Publicitate

Juriul pentru aceste premii este format din critici muzicali de la reviste precum Musica (Italia), Andante (Turcia), Das Orchester (Germania), Scherzo (Spania), Musik&Theater (Elveția) și multe altele, precum și din personalități de la diferite posturi radio și TV europene precum Radio Klasssik Stephansdom, Polskie Radio Chopin sau Deutsche Welle.

Pe 27 ianuarie, mai mulți membri ai juriului ICMA vor vizita orașul Brașov. Cu această ocazie, la Filarmonica Brașov va avea loc un eveniment special, care îi va avea ca protagoniști pe violoniștii Iuliana Münch și Alexandru Tomescu, violistul Răzvan Popovici, și pianiștii Ioan-Dragoș Dimitriu, Eduard Kunz și André Parfenov.

Evenimentul, care va fi moderat de Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical va fi intitulat “Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai“, iar în program sunt lucrări de George Enescu, Stan Golestan și alții.

Publicitate

Tot în luna ianuarie, la Filarmonica Brașov vor avea loc mai multe concerte de excepție. Primul eveniment al lunii, concertul Hans Zimmer, care s-a vândut în doar câteva ore, va avea loc pe 11 ianuarie și va fi urmat pe 16 ianuarie de primul recital al Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov®, care va susține un recital împreună cu violistul Adrian Vasile.

Apoi, în data de 18 ianuarie, dirijorul chinez Kin Szeto se va afla la pupitrul orchestrei simfonic într-un concert care o va avea ca solistă pe pianista Mihaela Manea, iar în 20 ianuarie, orchestra simfonică dirijată de Remus Grama va cânta alături de formața The Mono Jacks într-un concert care se va desfășura cu casa închisă.

Concertul din 25 ianuarie al Filarmonicii Brașov va fi dedicat Zilei Unirii Principatelor Române, iar luna februarie va începe cu un eveniment care îi va avea ca protagoniști pe Thomas Carroll și Hyung-ki Joo, cei doi alternând rolurile de solist și dirijor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes