Connect with us
Publicitate

Cultural

Concert cu două piane la Filarmonica Brașov. Spectacolul va avea loc joi seara, la Sala Patria

Publicat

pe

Publicitate

Filarmonica Brașov invită publicul meloman joi, 22 februarie 2024, începând cu ora 19:00, la Sala Patria, la o nouă seară de excepție în compania muzicii simfonice. Sub conducerea distinsului dirijor Gheorghe Costin, seara va fi îmbogățită de prestațiile remarcabile ale soliștilor de renume: pianiștii Corina Ibănescu și Constantin Sandu.

Corina Ibănescu, distinsă cu prestigioase premii internaționale, este cunoscută pentru activitatea sa concertistică impresionantă atât în țară, cât și în străinătate, având la activ peste 350 de apariții scenice. Activitatea sa pedagogică de excepție la Universitatea „Transilvania” din Brașov și Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” a fost încununată de succesul elevilor și studenților săi pe scene naționale și internaționale.

Constantin Sandu, laureat al Premiului de Excelență și Medalia 100 pentru Centenar, este apreciat pentru contribuția sa valoroasă la păstrarea moștenirii culturale românești și pentru interpretările sale sensibile și autentice, care au cucerit publicul și critica de specialitate în întreaga lume.

Programul serii include lucrări de excepție din repertoriul muzicii clasice:

Publicitate
  • Maurice Ravel – Alborada del Gracioso
  • Max Bruch – Concertul pentru 2 piane și orchestră op. 88
  • Modest Mussorgsky – Tablouri dintr-o expoziție (orchestrație de Maurice Ravel)

Săptămâna viitoare podiumul dirijoral va fi preluat de maestrul Rumon Gamba, un dirijor de renume internațional. Talentul său unic va fi completat de virtuozitatea pianistului Horia Mihail, care va încânta publicul cu interpretări memorabile. Programul serii va cuprinde lucrări maestre ale compozitorilor clasici: uvertura operei „Tannhäuser” de Richard Wagner, „Burlesca” în re minor pentru pian și orchestră de Richard Strauss și celebrele Variațiuni „Enigma” de Edward Elgar.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes