Connect with us
Publicitate

Cultural

Concert caritabil la Biserica romano-catolică „Sf. Petru şi Pavel”, de pe strada Mureşenilor din Braşov. Bani strânşi vor fi donaţi refugiaţilor din centrul CATTIA

Publicitate

Publicat

pe

Un concert caritabil pentru refugiaţii ucraineni va avea loc, sâmbătă, la ora 19,30, la Biserica romano-catolică „Sf. Petru şi Pavel”, aflată pe strada Mureşenilor din Braşov, obiectivul acestuia fiind de a aduce în atenţie cultura unei ţări vecine care se află în cea mai dificilă şi dramatică situaţie din istoria recentă, au transmis, marţi, reprezentanţii Bisericii Evanghelice C.A. din România – Parohia Braşov.

Publicitate

„Confruntaţi cu un război nedorit, multe familii din Ucraina au ales să se refugieze pe teritorii lipsite de conflict, însă în inimile acestora rămân traumele evenimentelor şi un puternic dor de casă. Pentru diaspora ucraineană din Braşov, acest concert este o reîntâlnire muzicală cu patria lor, iar pentru braşoveni poate fi şansa de a-şi dezvolta cunoştinţele despre o cultură bogată în artă şi tradiţii”, transmite de Biserica Evanghelică Braşov.

Concertul, o coproducţie a Corului Bach al Bisericii Negre şi a ansamblului vocal Korinnya, format din membri ai Operei din Odesa, aduce la Braşov lucrări ale repertoriului coral ucrainean.

Spectatorii vor putea audia compozitori precum Berezovsky, Leontovich, Bortniansky, Diletsky, Verbytsky, Stetsenko, Stravinsky. Concertul va fi dirijat de Steffen Schlandt, iar la orgă va cânta Ursula Philippi, în timp ce un videograf din oraşul Odesa va proiecta imagini din Ucraina.

Publicitate

Concertul caritabil are ca scop strângerea de fonduri pentru oamenii aflaţi în centrul de primire CATTIA.

Biletele se găsesc la magazinul Inspiraţio aflat în Curtea Bisericii Negre şi online pe www.booktes.com.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes