Connect with us
Publicitate

Economic

Concediul de sărbători de la Poiana Braşov s-a scumpit cu 10 – 15%

Publicat

pe

Publicitate

Vacanţele de sărbători sunt mai scumpe, în această iarnă. Hotelierii anunţă deja scumpiri din cauza creşterii de preţuri la gaze şi energie electrică. În Poiana Braşov, un pachet de Revelion costă în medie cu 10 sau 15 la sută mai mult decât sezonul trecut. Şi pentru vacanţele exotice, românii trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar. 

Un sejur de Crăciun sau Revelion în Poiana Braşov va fi mult mai scump decât anul trecut. Într-un hotel de trei stele,decorul şi priveliştea costă, transmite observatornews.ro.

Adriana Cernat, recepţioneră:  De Revelion, tarifele pornesc pentru o cameră dublă de la 7.400 de lei, camera fiind cu şemineu şi vedere către masivul Postăvarul. Tarifele au crescut cu 10 la sută faţă de anii precedenţi. 

Sărbătorile sunt şi mai scumpe la un hotel de patru stele. Între 4.300 şi 5.700 lei, de Crăciun şi între 7.000 şi 9.200 lei, de Revelion.

Publicitate
Gabriel Roşca, director hotel: Noi am adăugat undeva la 15 la sută, scumpirea reală, pe preț de cost, nicidecum o scumpire pe adaosul comercial, să se reflecte și în venituri. 

Ce înseamnă „mai scump”, la munte, la cinci stele? 

Sorin Coman, director pensiune: Preţurile sunt undeva, să le estimăm așa, cu 15 – 18% mai mari, față de anul trecut. Pentru un pachet de cinci zile, preţul pleacă undeva în jur de 1.200 de lei pe noapte, pentru o familie cu un copil. 

În Poiana Braşov gradul de ocupare este deja de 40 la sută cu trei luni înainte de anul nou. Iar cine îşi doreşte să petreacă Revelionul în străinătate, trebuie să ştie că vacanţele exotice s-au scumpit anul acesta chiar şi cu 50 la sută.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes