Connect with us
Publicitate

Eveniment

Comunitatea din Ungra pregăteşte înmormântarea celor trei fetiţe care au murit după ce mama lor le-a spălat pe cap cu tomoxan

Publicat

pe

Publicitate

Comunitatea din satul Ungra s-a mobilizat pentru a sprijini familia care şi-a pierdut copiii, după ce aceştia au intrat în contact cu o substanţă toxică, Tomoxan, folosită la deparazitarea oilor. Cea de-a treia fetiţă a decedat la spital, în cursul nopţii de duminică spre luni, după ce surorile ei au avut aceeaşi soartă.

Conform primarului comunei, Silviu Şchiopu, corpul celei de-a treia dintre fetiţe, care au murit după ce au fost spălate pe cap cu o substanţă antiparazitară, nu a fost deocamdată adus de la spitalul din Târgu Mureş, însă deja Primăria, împreună cu comunitatea din Ungra, a făcut pregătiri pentru înmormântare.

Potrivit lui Şchiopu, bunica fetiţelor, care şi ea a folosit aceeaşi substanţă toxică, tomoxan, pentru a se spăla pe cap, se simte mai bine, însă este, în continuare, internată la spital, la Braşov. În ceea ce o priveşte pe mamă, aceasta nu necesită spitalizare, neintrând în contact cu otrava.

Edilul a menţionat că anchetatorii au început verificări pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a întâmplat tragedia, transmite antena3.ro.

Publicitate

„Nu au cumpărat substanţa, nu au primit-o de nicăieri. Sunt o familie nevoiaşă, muncitoare, (…) au găsit substanţa pe undeva”, a susţinut primarul din Ungra.

Edilul a mai afirmat că este de neînţeles cum s-a ajuns la această tragedie, deoarece tomoxanul este foarte toxic pentru oameni.

„Pentru deparazitarea oilor se diluează un litru de soluţie în 1.000 de litri de apă”, a subliniat Silviu Şchiopu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes