Connect with us
Publicitate

Economic

Comuna din judeţul Braşov cu 500 de firme la 4.000 de locuitori. Doar cine nu vrea nu lucrează

Publicat

pe

Comuna Prejmer din județul Brașov este una dintre cele mai prospere din țară, unde sunt active aproximativ 500 de firme.

Publicitate

Mihai Apafi, primarul localității a declarat că în comuna pe care o administrează rata șomajului este sub 1%.

„La Prejmer, rata șomajului este foarte mică, sub 1%, conform datelor oficiale. Este adevărat, probabil să sunt mulţi care nu s-au declarat ca fiind şomeri sau lucrează ca zilieri. Dar, eu cred că, la Prejmer, doar dacă nu vrei să munceşti nu îţi găseşti un loc de muncă. Avem active în jur de 500 de firme, multe în Parcul Industrial Prejmer, iar numărul total al locurilor de muncă este de peste 3.500. Totalul salariaţilor din Prejmer este de aproximativ 4.100. Dacă ar fi ca toţi locuitorii din comună să îşi dorească să lucreze la Prejmer, cred că am putea să asigurăm undeva la 85% din totalul necesar”, a declarat primarul.

Pentru cei care nu şi-au găsit un job, în comună a fost organizat un târg de locuri de muncă la care au participat peste zece firme din Parcul Industrial Prejmer, oferta lor fiind de aproximativ 100 de posturi.

Publicitate

Școala dom comuna oferă a doua şansă persoanelor mature, chiar și de 60 de ani, să-și finalizeze studiile. 75 de persoane au fost incluse într-un program de tip „A doua şansă”, derulat de şcoala gimnazială din Prejmer.

„Prin acest program, 15 dintre elevi au finalizat ciclul primar, iar ceilalți ciclul gimnazial. Beneficiarii acestui program au vârste cuprinse între 13 şi 60 de ani”, a declarat Mircea Sorin, reprezentat al şcolii gimnaziale din Prejmer.

Acesta a menţionat că în comună sunt mai multe persoane care nu au studii gimnaziale sau primare finalizate, motiv pentru care programul va fi continuat.

Proiectul beneficiază de finanţare prin Programului Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, a început în 16 iulie 2020 şi se va încheia în luna septembrie. Bugetul total al proiectului este în valoare de 4.64.519 lei din care 4.558.029 lei fonduri nerambursabile şi 83.489 lei contribuţia comunei Prejmer, scrie bzb.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes