Connect with us
Publicitate

Administrație

Complexul Olimpic Valea Cărbunării din Râșnov va fi extins. Autoritățile au semnat contractul pentru realizarea documentației tehnice

Publicat

pe

Zona Complexului Olimpic Valea Cărbunării din Râșnov va deveni o atracție nu doar pentru sportivi, ci și pentru turiști. Autoritățile locale au realizat un proiect pentru extinderea și dezvoltarea infrastructurii din apropierea trambulinelor pentru sărituri cu schiurile și a traseului de biatlon. Edilii au semnat contractul pentru elaborarea documentației tehnico economice, cu o valoare de 862.750 de lei, bani obținuți din fonduri nerambursabile.

Publicitate

Acest proiect va conduce la creșterea gradului de atractivitate a zonei pentru turiști .Scopul proiectului este realizarea unui spațiu de agrement care să cuprindă un parc ce va pune în valoare potențialul natural al stațiunii turistice Râșnov și care va încuraja activitățile recreative și sportive prin punerea la dispoziție a publicului larg a aleilor pentru plimbări, a pistelor de biciclete ,a echipamentelor de fitness și a unei zone pentru skateboard și traseu de longboard”, au declarat reprezentanții Primăriei Râșnov.

In cadrul proiectului se vor propune in principal următoarele facilități, care sunt împărțite în:

  • Parc cu alei pentru plimbări , odihnă și recreere
  • Skate Park – adresat tinerilor și pasionaților de acest sport – o categorie nouă de potențiali turiști în Râșnov. Parcul va fi dotat cu elemente ce vor permite organizarea de concursuri naționale/internaționale și de evenimente de prezentare;
  • Trial pentru biciclete care se adresează pasionaților de sporturi extreme – atrage un alt segment din categoria tinerilor. Această pistă beneficiază de gradene unde spectatorii pot urmări concursuri și demonstrații.
  • Pista de longboard – care vine din vârful dealului și coboară până la parcarea amenajată. Pista de longboard va fi insoțită de o pistă pentru biciclete.
  • Pe lângă aceste atracții dedicate pasionaților de sporturi extreme vor fi amplasate echipamente pentru fitness adresate tuturor categoriilor de persoane, vor fi amenajate locuri de joacă, de alpinism și recreere etc.

Abia după ce documentația tehnică va fi finalizată, autoritățile locale vor trece la partea de implementare a proiectului și la găsirea de soluții financiare pentru realizarea lui.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes