Connect with us
Publicitate

Economic

Compensarea de 50 de bani la carburanți ar putea fi reintrodusă. Care este condiția impusă de Guvern

Publicat

pe

Publicitate

După ce prețurile motorinei și benzinei au crescut din nou foarte mult, autoritățile au anunțat că ar putea reveni cu un ajutor pentru șoferi.

Guvernul ia în calcul reintroducerea compensării de 50 de bani la carburanți. Potrivit unor surse, la nivelul executivului vor începe discuții despre o posibilă reintroducere a compensării de 50 de bani pe litru de carburant abia atunci când motorina va depăși pragul de 8,5 lei pe litru, anunță digi24.ro.

Prețurile carburanților au început să crească din data de 14 ianuarie. În prezent, un litru de benzină costă, în medie, 6,59 de bani, iar un litru de motorină se vinde, în medie, cu 7,74 de lei.

Comparând prețurile carburanților de la finalul anului cu cele de astăzi observăm o creștere de 57 de bani la litru pentru ambele tipuri de carburant. Așadar, putem spune că în doar câteva săptămâni prețurile au recuperat reducerea din fosta compensare acordată de stat.

Publicitate

Vedem aceste prețuri mai mari deoarece prețul petrolului Brent a crescut: pe 4 ianuarie cotația era de 78 de dolari pe baril, iar în prezent este de 87 de dolari pe baril. Este un semn că termerile privind recesiunea s-au atenuat la nivel global, iar din acest motiv vedem o cerere mai mare pentru hidrocarburi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes