Connect with us
Publicitate

Economic

Compensarea cu 50 de bani a carburanților ar putea fi prelungită cu încă 3 luni

Publicat

pe

Surse din cadrul coaliției de guvernare au anunțat că reprezentanții PNL și PSD au ajuns la un consens în legătură cu decizia de a compensa prețul carburanților cu 50 de bani. Această măsură ar urma fie prelungită cu 3 luni, deci ar putea rămâne în vigoare până la sfârșitul acestui an, anunță hotnews.ro.

Publicitate

Potrivit surselor citate liberalii au considerat că e necesar menținerea subvenției doar pentru motorină întrucât prețul benzinei s-a stabilizat.

De precizat ar fi că PSD nu a fost de acord cu propunerea PNL și a cerut ca prelungirea subvenționării prețului să fie atât la motorină cât și la benzină. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că menținerea subvenției doar pentru motorină „ar fi o măsură discriminatorie”.

Totodată UDMR a susținut ca măsura compensării la carburanți atât la benzină cât și la motorină să continue până la primăvară, pe motiv că bugetul poate susține aceste costuri.

Publicitate

Subvenționarea prețului la carburanți s-a aplicat pe trei luni și urmează să expire pe 30 septembrie. Impactul bugetar pe cele trei luni a fost de 900 de milioane de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes