Connect with us
Publicitate

Social

Compania de salubritate din Făgăraș reacționează la imaginile publicate de șeful Gărzii de Mediu: „Deșeurile au fost ridicate”

Publicat

pe

Conducerea Salco Serv, societatea aflată în subordinea Consiliului Local Făgăraş precizează că afirmaţiile şefului Gărzii de Mediu Octavian Berceanu cu privire la deşeurile de pe Platforma Nitramonia, judeţul Braşov, legate de fermentarea acestora şi scurgerea levigatului în sol sunt eronate, deoarece deşeurile au fost ridicate vineri şi sâmbătă. Astfel, o astfel de scurgere nu s-ar fi putut întâmpla într-un timp atât de scurt, mai prezicează societatea.

Publicitate

„Deşeurile de pe platforma fostei Nitramonia Făgăraş au fost ridicate de la populaţie în decursul a două zile, vineri şi sâmbătă – 21 şi 22.05.2021. Afirmaţia domnului Octavian Berceanu privind fermentarea acestora şi scurgerea levigatului în sol este eronată, fiind practic imposibil să se întâmple acest lucru într-un timp atât de scurt.

Gunoiul rezidual a fost transportat la depozitul privat FIN ECO Braşov astăzi, 23.05.2021, în conformitate cu legislaţia în vigoare; singurul loc autorizat din judeţ unde le putem transporta şi se întâmplă regulat. Cum arată acum platforma puteţi vedea în imaginile alăturate.

O altă afirmaţie făcută de comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu este, de asemenea, eronată. Cantitatea de deşeuri filmată reprezintă conţinutul a 8 containere tip Abroll cu un volum de 33 mc fiecare. Adică, aproximativ 80 de tone, nicidecum de ordinul miilor.

Publicitate

Deşeurile care mai există la această oră pe platformă sunt reciclabile. Acestea sunt valorificate după ce se atinge un anumit număr de baloturi, necesar pentru transport.

Mai menţionăm că societatea Salco Serv se află în subordinea Consiliului Local – unicul acţionar şi, în cazul în care sunt necesare schimbări, consilierii locali, inclusiv colegii domnului Octavian Berceanu, sunt singurii care le pot face.

Ne dorim schimbări benefice pentru mediu, motiv pentru care suntem partenerii Primăriei Făgăraş în proiectul <>, prin care sistemul de gestionare a deşeurilor din oraş urmează să fie schimbat. Faza pilot a acestuia va demara la 1 iunie 2021 – https://www.facebook.com/fagarasulrecicleaza

În prezent, gestionarea fluxurilor de deşeuri din municipiu se realizează în conformitate cu prevederile legale”, arată punctul de vedere transmis de conducerea Salco Serv, duminică pentru Brasov.net.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes