Connect with us
Publicitate

Economic

Compania de Drumuri a lansat în consultare publică traseul autostrăzii Braşov – Ploieşti

Publicat

pe

Compania de Drumuri a lansat în consultare publică traseul Autostrăzii Ploiești-Brașov, procedură care se desfășoară până la începutul lunii viitoare. Etapa de consultare publică are loc la aproape doi ani de la semnarea contractului pentru Studiul de Fezabilitate și Proiect Tehnic cu firma Consitrans care a propus, într-o primă fază o variantă de proiect cu o valoare de aprox. 9 miliarde Euro, propunere pe care Ministerul Transporturilor a respins-o.

De asemenea, joi, la Ministerul Transporturilor, la semnarea contractelor cu UMB pentru loturile 2 și 3 ale Autostrăzii Buzău-Focșani, ministrul Sorin Grindeanu a transmis că, până la sfârșitul anului ar putea fi lansată în licitație pentru execuție o secțiune a autostrăzii A 3 pe tronsonul care continuă cei 7 kiloemtri dinspre Râșnov către Predeal. Pe parcursul anului trecut, CNAIR a transmis foarte puține informații despre situația proiectului Autostrăzii de pe Valea Prahovei, proiect cu site dedicat, transmite economedia.ro.

Anunțul Companiei de Drumuri : „Vineri, 13.01.2023, CNAIR a inițiat consultarea publică privind traseul autostrăzii Ploiești –Brașov. Toți cei interesați sunt invitati să completeze un formular aici și să consulte documentația aferentă acestui proiect ce se regăsește la link-ul https://cloud.andnet.ro/index.php/s/XBkH9dJBQ8qtbCd, pe site-ul dedicat autostrăzii Ploiești-Brașov. Formularul va fi accesibil până la data de 01.02.2023, ora 23:59. Procesul de consultare publică reprezintă un element necesar în implementarea acestui proiect de infrastructură ce înglobează multiple beneficii pentru comunitățile locale și regionale, precum și dezvoltarea economiei naționale. Autostrada Ploiești Brașov va reduce timpii de călătorie în regiune, sporind gradul de siguranță rutieră și degrevând orașele Ploiești, Câmpina, Comarnic, Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal și Brașov precum și comunitățile învecinate de congestiile de trafic.”-a transmis vineri CNAIR

După mai multe licitații ratate, Centurile Comarnic și Bușteni, proiecte critice pentru fluidizarea circulației pe DN 1 Valea Prahovei au fost pasate Consiliului Județean Prahova. De asemenea, Ministerul Dezvoltării nu reușește să desemneze un constructor pentru Varianta pe Valea Doftanei Câmpina-Săcele.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ella

    14 ianuarie, 2023 at 11:04 am

    Propunerea mea este ca de la Cotul Donului pana la Darste sa se vina pe piloni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes