Connect with us
Publicitate

Economic

Compania de curierat DPD România deschide un nou hub regional, la Brașov. Investiţie de 500.000 de euro

Publicat

pe

Publicitate

Compania de curierat DPD România anunță luni că deschide la Brașov un nou hub regional, cu o suprafață de peste 4.000 mp. Investiția se ridică la peste jumătate de milion de euro. 

Investiția în HUB Brașov implică utilarea depozitului cu sisteme de sortare moderne (conveyoare) provenite de la producători locali. Noul hub va avea 3.800 mp utili pentru depozitare, la care se adaugă 200 mp pentru birouri. Vor fi 10 docuri pentru tiruri și 30 de porți de încărcare a coletelor de către curieri. Capacitatea de procesare a hubului din Brașov va crește astfel de la 15.000 la peste 40.000 de colete pe zi, transmite economedia.ro.

Noul hub va fi deservit de peste 100 de angajați care vor asigura procesele logistice, la care se adaugă 50 de curieri și subcontractori locali.

Compania susține că hub-ul va micșora semnificativ timpul de tranzit al coletelor din regiunea Nord-Est a țării.

Publicitate

„HUB Brașov va fi conectat cu depozitele din Bacău, Buzău, Arad, Oradea și Cluj-Napoca, iar prin preluarea volumelor tranzitate prin Sibiu, vor crește volumele procesabile pentru coletele venite din Europa. Aceste colete erau procesate doar în huburile de la Oradea și Arad. Practic, datorită hubului de la Brașov, vom micșora substanțial timpul de tranzit al coletelor pentru 25% din volumele rețelei”, a explicat Radu Sticea, COO DPD România.

HUB Brașov reprezintă și un punct de tranzit al coletelor către Vestul Europei, mai precis de la companiile românești care au sesizat oportunitatea de a vinde în toată Europa și de a expedia în țări precum Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Germania etc.

DPD România este membră a grupului internațional de curierat rutier Geopost. Compania de curierat a încheiat anul 2023 cu o creștere peste 15% a cifrei de afaceri și are peste 2.200 de angajați.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes