Connect with us
Publicitate

Economic

Compania Ceetrus, care deţine proiectul Coresi, fuzionează cu Nodi într-o nouă companie imobiliară: Nhood

Publicat

pe

Publicitate

Ceetrus, divizia imobiliară a Asociaţiei Familiale Mulliez, care mai deţine Auchan, Leroy Merlin sau Decathlon, fuzionează cu Nodi, la nici trei ani de la schimbarea identităţii. Noua companie, Nhood, are planuri mari în imobiliare şi îşi doreşte să se concentreze pe proiecte regenerare urbană. Un miliard de euro este bugetul alocat pentru investiţii în nouă ţări, până în 2023. România este şi ea pe listă, anunță Economica.net.

Asociaţia Familială Mulliez (AFM), fondată de una dintre cele mai bogate familii franceze, şi care deţine Auchan, Leroy Merlin, Decathlon şi alte branduri cu care este prezentă şi în România, a anunţat crearea unei noi divizii imobiliare prin fuziunea dintre Ceetrus şi Nodi. Noile dezvoltări imobiliare se vor face sub brandul Nhood.

Fuziunea a fost anunţată de Antoine Grolin, numit în vara anului trecut preşedintele Consiliului de Administraţie al Ceetrus, şi care în 2017 a înfiinţat Niod, o societate care se ocupa pentru Asociaţia Familială Mulliez de reconversia zonelor urbane în spaţii de locuit.

Noua companie oficializează separarea activelor imobiliare ale Ceetrus și Nodi şi fuziunea celor două echipe în cadrul Nhood, se arată în comunicatul de presă al companiei. Etienne Dupuy a fost numit numit director general al Nhood şi este responsabil de coordonarea și implementarea strategiei de management și investiții.

Publicitate

Nhood acționează în numele companiilor care deţin proprietăţi, precum Ceetrus, Nodi, sau pentru companiile din cadrul AFM (Leroy Merlin, Décathlon, Auchan etc.), cât și pentru parteneri (Morgan Stanley – Italia, Primonial -Franța, CNP – Franța și Luxemburg).

Potențialul de dezvoltare este estimat la peste 4 milioane mp, din care aproape o treime din suprafaţă este pretabilă pentru locuințe.

Noua companie reunește abilitățile imobiliare și know-how-ul a 1.029 de experți din 10 țări din Europa pentru a regenera și transforma în mod durabil un portofoliu cu un potențial de 30.000 de unități locative în 40 de proiecte. Valoarea portofoliului pe care Nhood îl va administra şi transforma se ridică la 8 miliarde de euro.

Ceetrus este prezentă pe piaţa din România din 2012, unde administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel naţional. Compania a investit în proiectul Coresi de la Braşov unde a regenerat zona fostei fabrici Tractorul cu zone de birouri, apartamente şi un centru comercial. Un alt proiect de regenerare urbană spre care compania îşi va îndrepta fondurile şi atenţia este fosta platformă Mociur din Reşiţa.

În 2019, investiţiile Ceetrus pe plan local se apropiau de 300 de milioane de euro, din care 250 de milioane de euro au fost investite în proiectul Coresi de la Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes