Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Compania Apa dă vina pe Dumnezeu și brașoveni pentru inundațiile de ieri

Publicat

pe

Compania Apa Braşov a remis un comunicat de presă prin care încearcă să mute responsabilitatea în curtea braşovenilor pentru inundaţiile din zona Stadionului Tineretului. Aşadar, vinovaţi pentru faptul că la Stadionul Tineretului la fiecare ploaie zdravănă zona se transformă într-o mică Veneţie sunt braşovenii care îşi aruncă „materialele menajere, precum și cârpele în canalizarea publică” şi în acest fel acestea n-au mai făcut faţă.  

Probabil că, în egală măsură, cetăţenii braşoveni ar trebui să fie mai responsabili sau chiar responsabilizaţi de factorii de decizie, iar Compania Apa Braşov să găsească soluţii pentru aceste neajunsuri. Care nu au fost descoperite acum, ci datează de ani, dacă nu de zeci de ani de zile.

De fiecare dată când plouă mai puternic, strada Morii colț cu Avram Iancu este inundată. Au fost situații când apa de pe stradă a intrat în demisolurile și curțile caselor„, ne transmite un cetățean de pe strada Morii care vine și cu o dovadă, un colaj de fotografii relizate luna aceasta care arată faptul că indundațiile în acea zonă nu sunt cazuri izolate, ba mai mult, zona respectivă se inundă aproape cu fiecare ploaie.

Redăm mai jos comunicatul integral al Companiei APA Braşov, nu înainte de a preciza că ieri a existat o problemă şi în zona Gării Braşov, ca de altfel şi în zona str. Morii, colţ cu Avram Iancu, unde, de asemenea, inundaţiile sunt la ordinea zilei la orice ploaie mai serioasă.

Publicitate

„În urma ploilor torențiale căzute ieri, 19 iulie, asupra municipiului Brasov,  cu o intensitate ce a depășit 70 litri/mp, canalizarea menajeră de pe str. Mihai Viteazul și canalul Timiș au intrat sub presiune în zona străzii Stadionului.

Această canalizare colectează apele menajere din Centrul Civic și din zona străzii Tudor Vladimirescu. Pe acest fond, materialele menajere, precum și cârpele aruncate în canalizarea publică au fost antrenate, iar carosabilul din zona sensului giratoriu a fost inundat pentru o scurtă perioadă de timp. În acest interval, zona a devenit impracticabilă,  atât pentru traficul auto, cât și pentru accesul pietonal.

Angajații Companiei Apa Brasov au acționat în regim de urgență și au curățat și eliberat gurile de scurgere care erau blocate cu cârpe si alte materiale menajere. Toate aceste mizerii împiedicau scurgerea și preluarea apelor pluviale prin gurile de scurgere existente în aceasta zonă. Rețeaua publică a devenit funcțională și, în mai puțin de 30 minute, zona afectată de inundații a devenit din nou practicabilă.

Responsabilitatea Companiei Apa Brașov este să mențină rețelele publice de apă și canalizare în stare de funcționare. Din constatările zilnice am observat că, alături de neglijența cu care o parte din cetățeni își gestionează propriile rețele, cele mai importante cauze care determină înfundarea rețelelor publice de canalizare sunt reprezentate de cârpele și șervețelele umede, alături de resturile menajere aruncate în toalete.

Precizăm că, după aproximativ 3 ani de la modernizarea și creșterea capacității de preluare a apelor pluviale din această zonă, în care canalizarea a funcționat foarte bine, indiferent cât de mult a plouat, este prima dată cand ne confruntăm cu acest fenomen”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes