Connect with us

Social

Compania APA Braşov, măsuri de protecţie totală împotriva Covid-19

Știri Brașov

Publicat

pe

După aproape 2 luni de izolare, la nivelul întregii ţări se resimte o oarecare nerăbdare, iar data de 15 mai, când se termină Starea de Urgenţă decretată de preşedintele Klaus Iohannis, este aşteptată cu nerăbdare de toţi cetăţenii. Totuşi, nu este loc de relaxare şi măsurile de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus trebuie menţinute. În acest sens, Compania Apa Braşov a luat măsuri exemplare pentru a-şi proteja atât angajaţii, cât şi clienţii de pericolul contaminării. „Pentru a ne proteja angajații și potențialii clienți cu care aceștia vin în contact, toate sediile și utilajele Companiei sunt dezinfectate săptămânal. Spațiile interioare, cum ar fi vestiarele sau holurile, beneficiază de o curățare zilnică. Soluțiile utilizate sunt autorizate de Ministerul Sănătății, iar echipamentul este unul profesional. Activitatea de dezinfecție este realizată de către angajații noștri, care au fost instruiți în acest sens, în baza unei Proceduri interne”, scrie compania braşoveană într-un comunicat oficial.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

O casă din Hărman a fost cuprinsă de flăcări

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

O casă din Hărman a fost cuprinsă de flăcări în această dimineaţă. A ast acoperişul pe o suorafaţă de aroximativ 100 de metri pătraţi. Din fericire nu au fost victime.

„La ora 03.20 am fost anunţaţi de izbucnirea unui incendiu la o casa de tip P+E+M în comuna Hărman. La faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale cu apă şi spumă, o autoscară şi un echipaj SMURD.

Publicitate

Cand au ajuns echipajele la fata locului incendiul se manifesta cu flăcări la nivelul acoperişului. S-a intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

Casa nu era locuită. În urma incendiului nu s-au înregistrat victime. Din podul casei au fost evacuate 2 butelii. A ars acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. Intervenţia pentru stingerea incendiului a durat aproximativ 3 ore.”, a transmis ISU Braşov.

Citește mai mult

Social

VIDEO / Un microbuz cu 10 oameni s-a răsturnat în urma unui accident petrecut pe DN 13, între Braşov şi Feldioara

Redactia Brasov

Publicat

pe

Foto/Video: Alex

Publicitate

Un accident în care au fost implicate un microbuz cu zece pasageri, între care şi cinci copii, şi un autoturism a avut loc, marţi după-amiază, pe DN 13, între Braşov şi Feldioara. Unsprezece persoane primesc îngrijiri medicale. Traficul în zonă se desfășoară pe un singur fir, alternativ, de la orele 14:30.

Accidentul s-a produs pe DN 13, între Braşov şi Feldioara, între un microbuz şi un autoturism.

Publicitate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a transmis că acolo au ajuns cinci echipaje SMURD şi două ambulanţe SAJ.

În microbuz erau 10 persoane, între care şi cinci copii, cu vârste cuprinse între 1 şi şase ani, toate fiind conştiente, a precizat ISU Braşov.

Publicitate

„Conducătorul autoturismului este în stare mai gravă. Se intervine pentru acordarea asistenţei medicale şi evaluarea victimelor”, a arătat sursa citată.

Şi reprezentanţii Poliţiei Braşov au precizat că 11 persoane primesc îngrijiri medicale la locul accidentului şi că doar unul dintre şoferi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0. Cel de-al doilea şofer nu a putut fi testat până în acest moment.

Comunicatul INFOTRAFIC:

Publicitate

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe DN 13 Brașov – Sighișoara, la kilometrul 14+500 metri, în zona localității Feldioara, județul Brașov, un autoturism a fost implicat într-un impact cu un microbuz. În urma coliziunii, trei persoane din microbuz au fost rănite, primind îngrijiri medicale la locul producerii accidentului.

Traficul se desfășoară pe un fir, alternativ, prin dirijare, estimându-se reluarea circulației în condiții normale în 45 de minute.

video

Citește mai mult

Social

Ministrul Educației consideră că elevii au nevoie de ore de educație sexuală

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că elevii au nevoie de ore de educație sexuală în școli și totodată, anunță că astfel de ore au loc și în prezent, în cadrul disciplinei Educație pentru sănătate, dar care este opțională și la care nu participă un număr mare de elevi, potrivit Digi24.

„Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi”, a declarat ministrul Educației pentru Digi24.

Publicitate

De asemenea, ministrul a afirmat faptul că subiectul privind educația sexuală în școli a fost deja inclus în planurile-cadru pentru licee, care stabilesc ce materii se predau și numărul de ore aferent fiecărei materii în parte în clasele de liceu.

„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>