Connect with us

Social

Comisia Europeană: Vaccinarea va rămâne opțională. Drepturile celor care nu doresc imunizarea nu vor fi afectate

Redactia

Publicat

pe

Comisia Europeană a dat asigurări, luni seară, că vaccinarea împotriva COVID-19 nu va fi obligatorie și a adăugat că nu vor exista drepturi diferite în funcție de opțiunea fiecărui cetățean european.

Publicitate

Anunțul vine în contextul unor ample dezbateri la nivel european cu privire la introducerea unui certificat comunitar de vaccinare care să le permită persoanelor care au decis să se imunizeze să călătorească mai ușor între statele membre, pe fondul restricțiilor de călătorie impuse ca urmare a pandemiei, citează Gândul agenția de presă MEDIAFAX

„Vaccinarea este voluntară. Luăm toate măsurile de precauţie astfel încât să nu creăm baze pentru tratarea diferită a acestor persoane sau vreo limitare a drepturilor”, a declarat Maroš Šefčovič, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru Relaţii Interinstituţionale şi Prognoză

Acesta a explicat că unele persoane pur și simplu nu doresc să se vaccineze, sau nu pot fi vaccinate, din rațiuni medicale.

Publicitate

Propunerea privind certificatul de vaccinare ar putea intra în dezbatere publică

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a propus o dezbatere publică referitoare la oportunitatea introducerii unor astfel de certificate.

El a explicat că nu este de acord cu introducerea unei asemenea măsuri fără o dezbatere amplă.

Publicitate

„Dacă implementăm prea rapid o astfel de măsură, s-ar crea o frustrare enormă. Ideea este sensibilă în multe ţări europene, deoarece unele persoane ar avea impresia că solicitarea acestui certificat face obligatorie vaccinarea”, a atras atenţia Charles Michel.

Ideea introducerii acestor certificate îi aparține premierului Greciei, Kyriakos Mitsotakis și, cel mai probabil, vine pe fondul scăderii puternice a încasărilor din turism în Grecia, țară dependentă de acest sector al economiei.

Astfel, Mitsotakis speră ca introducerea unor astfel de „pașapoarte de vaccinare” să ajute la revitalizarea sectorului turistic european.

MEDIAFAX notează că introducerea unui certificat de vaccinare pentru călătorii riscă să fie contestată la instanţe judiciare naţionale, la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene sau la instanţe internaţionale, inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Publicitate

Președintele Comisiei, de acord cu propunerea

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat decizia Guvernului de la Atena prin care le permite persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 să călătorească liber.

Totodată, aceasta a solicitat crearea unui certificat de vaccinare recunoscut reciproc de toate statele membre ale Uniunii Europene.

Von der Leyen a declarat că este, în principiu, de acord cu ideea lui Mitsotakis.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că nu este de acord cu impunerea la nivel european a unor certificate în baza cărora cei vaccinați împotriva COVID-19 să poată călători.

Sursa: Gândul.info

Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Crește incidența la Brașov – A ajuns la 4,75

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Incidența la nivel județean a ajuns la 3,35 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a crescut din nou. Duminică, 07 martie, incidența la nivelul municipiului este de 4,75, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare valoare o are rata de incidență în comuna Sânpetru, și anume 5,66 la mie.

Publicitate

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Citește mai mult

Social

FOTO / O maşină s-a izbit de un copac, în Răcădău. O victimă încarcerată

Redactia Brasov

Publicat

pe

Ionut A.

Publicitate

Un accident rutier a avut loc în urmă cu puţin timp în Răcădău. Un autoturism a intrat într-un copac. În urma impactului a rezultat o victimă conştientă încarcerată.

Accidentul a avut loc pe strada Valea Cetăţii.

Publicitate

S-au deplasat la faţa locului o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD şi o autospecială cu apă şi spumă.

video

Publicitate

video: Richard F.

Citește mai mult

Social

Aproape 49 de mii de persoane s-au vaccinat anti-COVID, la Braşov, de la începutul campaniei şi până acum

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Aproape 49 de mii de persoane s-au vaccinat anti-COVID, conform Radio România. Peste 17.600 dintre aceștia au primit şi doza de rapel, anunță sursa citată.

Au fost raportate 90 de cazuri de efecte adverse, însă niciunul sever, susţin autorităţile sanitare.

Publicitate

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, până astăzi au fost distribuite centrelor de vaccinare din județ aproape 44 de mii de doze de vaccin Pfizer, cărora li se adaugă peste 3.300 de la Moderna şi alte peste 7.000 cu ser AstraZeneca.

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>