Connect with us
Publicitate

Eveniment

Comisia Europeană și Consiliul European condamnă „atacul barbar” al Rusiei asupra Ucrainei. Primele declarații ale oficialilor de la Bruxelles

Publicat

pe

Publicitate

Pornirea conflictului armat al Rusiei împotriva Ucrainei a generat un val de reacții în toată lumea. În urmă cu puțin timp, președinții Comisiei Europene și Consiliului European au făcut primele declarații în legătură cu izbucnirea războiului.

„Condamnăm în cei mai fermi termeni posibil agresiunea militară fără precedent a Rusiei împotriva Ucrainei. Prin acțiunile sale militare neprovocate și nejustificate, Rusia încalcă grav dreptul internațional și subminează securitatea și stabilitatea europeană și globală. Deplângem pierderea de vieți și suferința umană. Facem apel la Rusia să înceteze imediat ostilitățile, să-și retragă armata din Ucraina și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. O astfel de utilizare a forței și constrângerii nu are loc în secolul XXI. UE susține ferm Ucraina și oamenii săi, în timp ce se confruntă cu această criză fără egal. Liderii UE se vor întâlni în cursul zilei de azi. Președintele Consiliului European, Charles Michel a convocat de urgență o reuniune extraordinară a Consiliului European pentru a discuta despre criză și alte măsuri restrictive. Acestea vor impune Rusiei consecințe masive și grave pentru acțiunile sale. Președinta von der Leyen și Înaltul Reprezentant Josep Borrell vor evidenția un nou pachet de sancțiuni care urmează să fie finalizat de Comisia Europeană și SEAE în strânsă coordonare cu partenerii. Consiliul le va adopta rapid. UE va continua să ofere asistență politică, financiară și umanitară puternică Ucrainei și populației acesteia”, este declarația de presă a președintelui Consiliului European, Charles Michel și a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes