Connect with us
Publicitate

Social

Comisia Europeană nu crede că presa din România este independentă politic

Publicat

pe

Cele mai mari ameninţări pentru pluralismul media din România provin din lipsa viabilităţii economice a pieţei media, iar polarizarea partizană a media şi nivelul scăzut de conştientizare publică a standardelor jurnalistice reprezintă o ameninţare majoră pentru democraţie, se menţionează într-un studiu realizat de un centru independent pentru Comisia Europeană, după cum notează spotmedia.ro.

Constatările studiului reprezintă o sursă importantă de informaţii pentru primul raport privind statul de drept, programat pentru luna septembrie, care va aborda în mod specific pluralismul în mass-media. Acestea vor fi incluse, de asemenea, în Planul de acţiune pentru democraţia europeană, în Planul de acţiune pentru sectorul mass-media şi audiovizual şi în actul legislativ privind serviciile digitale, toate urmând să fie prezentate în cursul acestui an, mai scrie sursa citată.

Problemele presei din România

În România, pluralismul pieţei este domeniul de cel mai mare risc (76%) dintre cele patru analizate în cadrul Instrumentului de monitorizare a pluralismului mass-media, alături de protecţia elementară a dreptului la exprimare şi informare, independenţa politică şi incluziunea socială. La acest capitol, doi indicatori sunt la cel mai înalt nivel (97%), respectiv influenţa proprietarului sau comercială asupra conţinutului editorial şi gradul de concentrare al platformelor online.

Publicitate

Continuarea aici.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes