Connect with us
Publicitate

Eveniment

Comisarul din poliție de la Brigada de Operațiuni Speciale Brașov, care „sifona” din dosare, trimis în judecată de procurorii DNA

Publicat

pe

Un comisar de poliție din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că ar fi transmis unor persoane că sunt vizate de anchete ale procurorilor și polițiștilor.

Publicitate

Procurorii au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a inculpatului Dorin Rotaru, la data faptelor comisar șef de poliție și șef al Biroului surse umane de informații și investigații din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, pentru folosire de informații ce nu sunt destinate publicității, compromiterea intereselor justiției, instigare la fals intelectual și favorizarea făptuitorului, și în stare de libertate a unei inculpate, la data faptei ofițer de poliție în același birou, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de fals intelectual.

Potrivit rechizitoriului, în perioada aprilie – mai 2020, inculpatul Dorin Rotaru ar fi divulgat unei persoane, direct sau prin intermediari, informații nedestinate publicității din două dosare penale, din care unul era al DNA, în care ofițerul de poliție a fost delegat să desfășoare diverse activități. Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică și că va face obiectul unor mandate de percheziție domiciliară.

De asemenea, în perioada 18 martie – 9 aprilie 2022, inculpatul l-ar fi anunțat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracțiuni de corupție săvârșite de un agent din cadrul Poliției Rutiere Brașov și că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse și asupra omului de afaceri, pentru săvârșirea unei presupuse infracțiuni de dare de mită.

Publicitate

În același context, inculpatul ar fi determinat-o pe subalterna sa, Bianca Elena Dîmbu să nu menționeze într-un document care urma să fie atașat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului. Bianca Elena Dîmbu este cercetată în stare de libertate.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes