Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Comisarii Gărzii de Mediu Braşov vor face controale cu drona, pentru a observa mai bine neregulile constatate

Publicat

pe

Garda Naţională de Mediu a cumpărat drone pentru monitorizare şi control. 

“Astăzi, Garda Naţională de Mediu recepţionează 16 drone achizitionate prin programul PNRR. Ziua de azi marchează un moment istoric pentru Garda Naţională de Mediu, istoric şi firesc deopotrivă, anume dotarea celei mai importante instituţii de inspecţie şi control din domeniul protecţiei mediului cu tehnologie pe măsura atribuțiilor. Aceste echipamente vor ajuta la depistarea poluatorilor în timp util, astfel încât acţiunile noastre să fie prompte, asigurând totodată şi un grad ridicat de prevenţie.

Este un succes al instituţiei, şi ţin pe această cale să felicit echipa de proiect pentru faptul că GNM a reuşit performanţa de a respecta până acum, toate jaloanele impuse prin PNRR.”, a declarat Andrei Corlan, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, citat într-un comunicat, transmite cotidianul.ro.

Conform comunicatului, aceste echipamente de ultimă generație vor fi achiziționate în cadrul unui proiect PNRR cu finanțare din fonduri UE, pe care Garda Națională de Mediu îl are în derulare, începând din 21.03.2024.

Publicitate

Sistemele aeropurtate, dotate cu senzori şi echipamente specifice activității de inspecție și control (termoviziune/filmare de noapte, capturi foto/video, măsurare a suprafeţelor şi volumelor), vor furniza informații în timp util de la diverse evenimente cu impact asupra mediului și vor deveni un instrument esențial în activitatea zilnică a comisarilor de mediu.

Zilele acestea, la Brașov, se desfășoară a doua rundă a instructajului de care beneficiază comisarii celor 14 comisariate județene ale Gărzii Naționale de Mediu care vor fi dotate, cu aceste echipamente. Este vorba despre Alba, Bacău, Bihor, Brașov, Brăila, Constanța, Giurgiu, Iași, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiș și Comisariatul General, care deservește şi zona București-Ilfov.

Potrivit programului, aceste echipamente vor fi utilizate în acțiunile GNM, conform calendarului de implementare, după încheierea cursurilor de instruire și înmatriculare a dronelor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes