Connect with us
Publicitate

Eveniment

Comercianţii de pe Transfăgărăşan se revoltă că drumul se deszăpezeşte foarte încet: „În 1974 era declarat deschis între 1 iulie și 1 noiembrie. Astăzi, după 48 de ani, perioada de funcționare este între 1 iulie și 20 octombrie”

Publicat

pe

După ce proprietarii hotelurilor din zona Bâlea s-au plâns de lentoarea cu care drumarii de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov reușesc să deszăpezească Transfăgărășanul, acum a venit și reacția celor din județul Argeș.

Publicitate

„Sunt echipe care dau cu mătura, mai vopsesc un zid, în condițiile în care majoritatea zidurilor se dărâmă. Dacă nu se deschide Transfăgărășanul, lucrurile merg destul de rău pentru noi, antreprenorii din zonă, pentru că circulația este foarte slabă, cu excepția weekendurilor, când avem în principal grupuri organizate pentru diverse activități. Nu mai vrea nimeni să mai facă nimic pentru Transfăgărășan. Doar se cosmetizează, sunt echipe care dau cu mătura, mai vopsesc un zid, în condițiile în care majoritatea zidurilor se dărâmă. Transfăgărășanul e lăsat de izbeliște”, susține omul de afaceri Dumitru Grecu, proprietarul Hotelului ,,Valea cu pești”, potrivit Bitpress.ro.

Marius Olariu managerul SC Bâlea Turism SA din Sibiu este și el nemulțumit de faptul că înainte de 1989 drumul era mai repede pus în folosință de către drumari, după ce trecea iarna.

El spune că înainte de Revoluție, cu tehnologia de atunci și cu iernile mult mai aspre, drumarii reușeau să mențină drumul mai mult timp deschis față de această perioadă.

Publicitate

”În 1974 s-a emis un prim regulament de funcționare a Transfăgărășanului. La vremea aceea drumul era declarat deschis între 1 iulie și 1 noiembrie al fiecărui an. Astăzi, după 48 de ani, cu tehnologia actuală, încălzirea climatică și prestigiul Transfăgărășanului în lume, drum celebru cu care ne mândrim și care este cotat în primele zece drumuri montane în orice clasament mondial, perioada de funcționare este între 1 iulie și, atenție, 20 octombrie al fiecărui an. Sunt sigur că există o explicație dar eu nu o văd”, spune Olariu, potrivit Turnul Sfatului.

Muncitorii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov continuă deszăpezirea pe DN7C Transfăgărășan. Termenul de redeschidere a drumului va fi înainte de 1 iulie, susțin ei.

În acest moment, condițiile meteo nu sunt tocmai favorabile, dar se lucrează cu un efectiv mărit, transmite Robert Elekeș, din partea DRDP Brașov. „Avem două autofreze care lucrează, un încărcător frontal și am fost nevoiți să apelăm și la un excavator de mare tonaj, pentru a reuși să îndepărtăm stratul de zăpadă, care este din ce în ce mai gros cu cât înaintăm și cu cât luăm în altitudine.”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes