Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Comandant nou la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” Brașov. Cine este locotenent – colonelul Silviu – Octavian Fărcaș

Publicat

pe

Publicitate

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” Brașov are un nou comandant. Într-o ceremonie oficială care a avut loc la sediul garnizoanei, adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonelul Marian Brâncoveanu, a dat citire ordinului de numire în funcție a noului comandant al Grupării Mobile din Brașov, locotenent-colonelului Silviu-Octavian Fărcaș.

În vârstă de aproape 40 de ani, este un ofițer jandarm cu o carieră militară, întărită în misiuni complexe, atât pe teritoriul țării cât și în teatre de operații în care România a avut efective dislocate. Fărcaș este absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“, din București, promoția 2005, arma Jandarmi și al Liceului Militar al Ministerului de Interne „Constantin Brâncoveanu”, din Ploiești.

Locotenent-colonelul a executat misiuni sub egida Organizației Națiunilor Unite, unde a coordonat forțele de poliție în vederea executării misiunilor specifice, având atribuţii în domeniul instruirii, reformării şi monitorizării sistemului naţional de poliţie din Republica Haiti.

Pentru îndeplinirea misiunilor și rezultatelor obținute, ofițerului i-au fost conferite următoarele distincții:

Publicitate
  • Medalia „În serviciul păcii”, conferită de Organizația Națiunilor Unite;
  • Medalia „Apărarea Națională”, conferită de Ministerul Apărării al Republicii Franceze;
  • Semnul onorific „În serviciul patriei”, conferit de Ministerul Administrației și Internelor;
  • Calitatea de „Veteran din teatrele de operații”, conferită de Ministerul Administrației și Internelor.

A fost numit în funcția de comandant al Grupării de Jandarmi Mobile „ Burebista” Brașov, prin concurs, la data de 14.02.2023, iar de acum, a preluat efectiv comanda unității, care a fost asigurată, până în prezent, de colonelul Lobodan Constantin, adjunct al Grupării.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes