Connect with us
Publicitate

Social

Comandament special pentru reclamații, de Black Friday. Comisarii de la Protecția Consumatorului sunt cu ochii pe toți comercianții care oferă promoții

Publicat

pe

Publicitate

După ce activitatea unui mare lanț de magazine de electronice și electrocasnice a fost suspendată pe perioada Black Friday, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au anunțat că au creat un comandament special unde românii pot face reclamații.

Cei care cred că au fost păcăliți cu oferte înșelătoare pot anunța ANPC-ul la adresa de e-mail [email protected]. Aici românii pot trimite informații, poze, filmulețe sau documente care i-ar putea ajuta pe comisari să descopere posibilele practici comerciale ilegale, în perioada de Black Friday.

„Am decis înființarea acestui comandament după ce am văzut rezultatele controalelor de zilele trecute, la cei care au furat startul campaniei de reduceri. Așa cum am spus de fiecare dată, manifestăm toleranță zero față de orice abatere de le legislația în domeniu. Parte a campaniei – Protecția Consumatorilor nu se negociază! – ne dorim ca acest comandament să împiedice transformarea lui Black Friday în Ziua Păcălellilor”, a declarat Claudiu Dolot, președintele ANPC.

Scopul Comandamentului Special Black Friday este supravegherea permanentă, 24 din 24 de ore a ofertelor cu promoții, din această perioadă, indiferent de domeniu de activitate.

Publicitate

„Reamintim consumatorilor că vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoționale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare și publicitate a prețurilor.
Astfel, orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice. Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință. Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus”, au mai completat oficialii ANPC.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes