Connect with us
Publicitate

Social

Coliban: Reintroducerea tramvaiului în Brașov este încă în studiu. În septembrie vom ști dacă este sau nu oportună investiția

Publicat

pe

Publicitate

În cadrul unei conferințe de presă susținută marți, primarul Allen Coliban a declarat că ideea reintroducerii tramvaiului în municipiu este încă studiată de specialiști, iar până în luna septembrie a anului curent ar trebui să existe un răspuns cu privire la oportunitatea acestei investiții.

„Cred că momentul în care ne aflăm anul 2021 exemplele pe care le vedem în alte țări și în alte orașe de dimensiunea Brașovului sau mai mari ne arată că a vorbi strict despre tramvaie e o greșeală. Trebuie să vorbim despre transport electric ca o sumă. Transport Electric care să înceapă de la soluții car sharing, biciclete și așa mai departe până la transport electric de mare capacitate deci vorbim de autobuze, troleibuze, tren-bus, tramvaie, metrou de suprafață, vorbim de toate soluțiile tehnologice și tehnice pe care alte orașe le aplică și avem nevoie de un studiu care să pornească de la datele fundamentat de studiile de trafic și de mobilitate și să identifice în ce măsură o astfel de infrastructură este necesară între ce avem acum. Mă refer la troleibuze și autobuze și viitorul tren metropolitan. Dacă este oportun sau nu să avem o astfel de investiție pe care la ora actuală vă spun cu toată convingerea că o putem finanța prin lege dacă este sau nu oportun lucrul acesta răspunsul îl va da un studiu pe care îl vom recepționa până în luna septembrie” a declarat primarul Coliban.

Investiția în tramvai ar putea scuti municipalitatea de banii dați pe apa de ploaie

„Discutând cu experții mobilitate, cu RATBv și cu cu cei care lucrează la cadrul acestui Plan Național de rezidențe și relansare ne-a mai fost adusă la cunoștință o oportunitate. Faptul că Brașovul nu are o rețea pluvială. Faptul că noi plătim peste două milioane de lei îi dăm pe apă de ploaie la propriu vorbind adică plătim cantitățile de ploaie care ajung în canalizarea orașului și prin asta la stația de epurare blocând evident și canalizarea anumite momente blocând și umplând și stația de epurare. Toate aceste cantități ne costă și din punct de vedere al al sumelor al banilor fizici. Adică noi plătim peste 2.000.000 De lei pe an pentru că nu avem pluvială. Pe de altă parte un astfel de proiect care ar străbate Brașovul pe cîteva axe importante ar putea totodată să fie un proiect gândit la comun și împreună cu o rețea de de pluvială care să stea la baza unei viitoare sistematizare în acest sens. Este genul de infrastructură pe care orașele o fac o dată la trei patru cinci generații și poate că a venit momentul și pentru Brașov să ne gândim dacă vrem să facem în primul an să studiem astfel de oportunitate de a avea o rețea pluvială” a adăugat Coliban.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes