Connect with us
Publicitate

Administrație

Coliban: Presiunea imobiliară pleacă de la planurile urbanistice (…) e nevoie de o colaborare între primărie și investitori

Publicat

pe

Allen Coliban (USR), primarul ales al Brașovului, a vorbit, la emisiunea GÂNDUL LIVE, despre proiectele sale pentru Brașov, un adevărat oraș-magnet pentru sute de mii de români.

Publicitate

„Nu au fost mulți oameni din zona analizei politice, care să se aștepte la un asemenea rezultat, dar brașovenii așteptau o schimbare.

Da. Am un plan pentru prima sută de zile de mandat. Necesită o ajustare după ce voi avea acces la informații. O problemă a conducerii era opacitatea.

Vreau să avem această transparență, o relație directă cu cetățenii.

Publicitate

Câteva probleme ale Brașovului, asupra cărora trebuie să intervin. Dacă vorbim de presiunea imobiliară, ea pornește tot de la planurile urbanistice.

Vreau să clarific un lucru. Brașovul se dezvoltă și brașovenii sunt mândri de dezvoltare. E un oraș magnet. Sute de mii de români vor să se mute spre Brașov. Dar felul cum această dezvoltare are impact asupra orașului ține de reglementările urbanistice.

Primarul și aparatul pot să ia decizii pentru cartiere noi, cu creșe, parcuri, grădinițe, care lipsesc brașovenilor. Partea imobiliară să fie o colaborare între primărie și investitori. Situații care cu interese și implicarea dezvoltatorilor, cartierele arată cât de cât bine, dar avem și exemple negative.

Administrația locală să reprezinte interesul cetățeanului.

Este un răspuns care ține de bucătăria internă. Există modele de manangement bazate pe criterii, evaluării, decizii în consecință.

Publicitate

În tot ceea ce înseamnă interacțiunea cu electoratul, cele 200 de zile de live-uri mi-au arătat că există deschidere foarte mare din partea cetățenilor. Am primit inclusiv foarte multe semnalări de probleme, acest lucru va trebui să fie sângele din legătura dintre primărie și administrația locală. Toate aceste lucruri au lipsit în ultimii 16 ani la Brașov.

Proiectele noului primar

Ați răsucit un cuțit într-o rană. Sunt trei subiecte mari care țin de infrastructura mare a Brașovului: aeroportul, autostrăzile, legătura se va face prin Sibiu, autostrada Brașov-Sibiu, Brașov-București, s-a tot vorbit de ele, dar Brașovul nu a avut reprezentarea de forță, din păcate.

În tot ceea ce ține de mine, consider că deja am demonstrat că sunt capabil de colaborare. Avem nevoie de o corectă reprezentare la centru și colaborare reală între instituțiile din plan local și cele centrale.

Să vă lansez o provocare: să ne mai auzim peste 100 de zile. Sunt optimist, am avut un dialog la nivel politic bun cu președintele CJ Brașov, avem premier brașovean, nu am avea nicio scuză să dăm rateuri referitor la această colaborare.

Da, există poluare în Brașov. Principala sursă determinată sunt poluatorii industriali, iar faptul că regândim Planul Urbanistic ne dă posibilitatea să facem relocarea poluatorilor în zone din afara orașului.

Publicitate

A doua cauză: cea legată de trafic – este necesară regândirea mobilității urbane. Transportul public electric, deplasări cu bicicleta, deplasări pietonale. Brașovul este prea mult un oraș al mașinilor, trebuie regândit ca un oraș pentru pietoni, bicicliști, transportul public”, a declarat Allen Coliban la GÂNDUL LIVE.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes