Connect with us
Publicitate

Economic

Veste bună pentru brașoveni. Primarul anunță că producătorii își vor putea vinde produsele și după ce piețele vor fi închise

Publicat

pe

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, vine cu o veste bună pentru producători și anume aceea că își vor putea vinde produsele și după ce piețele vor fi închise. El a arătat că la toate piețele din Brașov vor fi amenajate mese în exterior pentru a respecta normelor de protecție sanitară.

Publicitate

„Am ajuns la Prefectură pentru că a apărut astăzi o Hotărâre de Guvern care vine cu modificări inclusiv pe activitatea din piețe, care spune că toate piețele cu spații închise se vor închide, adică nu vor mai putea avea activitate.

În Brașov avem, piața Dacia avem Piața Tractorul, avem piața de la magazin star de la Universal, avem piața din Bartolomeu, avem multe piețe care au fost închise pentru că au patru pereți și un acoperiș, construite în trecut tocmai pentru a oferi condiții decente, condiții normale de desfășurare a activității.

Din păcate conform hotărârii de guvern care a apărut astăzi ar trebui să închidem activitatea din aceste piețe. Am avut o discuție cu domnul prefect, cu coordonatorul serviciului de situații de voluntari și situații de urgență, cu direcțiunea piețelor și am decis că vom ține piețele deschise în următoarele condiții: toate tarabele le vom muta în spații alăturate. Există aceste spații, ca:

Publicitate

în cazul pieței Dacia, luni vor fi mutate aceste tarabe în zona de parcări de la intrarea din piață,
în cazul pieței din Bartolomeu există de asemenea o zonă în care pot fi mutate tarabele,
în cazul pieței tractorul pe platforma din spatele pieței,
în cazul pieței de la magazinul star de la Universal există toată zona de tarabe din afară unde unde pot fi relocate tarabele din interior.

Cum se va desfășura activitatea. Vor exista pavilioane pe care le vom amenaja astfel încât să existe o minimă protecție pentru comercianți iar în rest piața va rămâne deschisă, pentru că nu este spațiu închis, practic prevederile Hotărârii de Guvern nu se aplică.

Prin urmare vom avea în continuare piețe deschise în Brașov, există multe orașe care au probleme pe zona aceasta mai ales după ce s a produs închiderea fizică între patru pereți și acoperiș al lor. Dar la Brașov am găsit aceste soluții pentru a continua activitatea comercianților și a producătorilor în piețele acestea.

Singura informație suplimentară este cea legată de piața Dacia pentru că acolo vorbim de un volum mare de tarabe care sunt în zona închisă și cel mai probabil ziua de luni va necesita închiderea pieții. Închiderea halei pentru a reloca aceste tarabe deci doar luni a cel puțin în prima parte a zilei vor fi și va fi închisă partea de hală.

Toate zonele de brânzeturi și spațiile de brânzeturi vor rămâne deschise” a declarat Allen Coliban.

Publicitate

Astfel, pentru a asigura accesul brașovenilor la legumele și fructele comercializate de producători, primarul a dispus amenajarea unor piețe volante.

1. Toti cei 16 producătorii și 20 de comercianții din Piața Tractorul vor avea la dispozitie câte o taraba în zona pietonală din fata pieței, înspre strada Olteț, între piață și chioșcuri. Accesul mașinilor va fi interzis. Luni, piața va fi închisă pentru amenajare.

2. Cei 114 producători din tronsonul 1 din Piața Dacia își vor putea comercializa produsele în parcarea dintre Creșă și Compania Apa, pe str. Prahovei, iar cei 21 de agenți economici vor avea la dispozitie zona dintre piață (tronsonul 1, cel acoperit) și sediul serviciului piața Dacia.

Luni, accesul spre tronsonul 2 și hala de brânzeturi se va face doar dinspre str. Crișana (sediul Companiei Apa)

3. Cei 5 agenți economici din Piata Bartolomeu vor avea la dispozitie tarabe în afara pieței.

4. Cei 3 producători din Hala Star (2 de brânză și unul de miere, vor avea la dispoziție tarabe în zona pieței exterioare.

Publicitate

5. Piata Astra nu este afectată. Având în vedere că halele de vânzare a produselor lactate din Piața Dacia, Piața Tractorul și Piața Bartolomeu sunt separate de piața agroalimentară, acestea rămân deschise.

De asemenea, toate magazinele cu acces din piețele acoperite, rămân deschise. Piața de Miercuri nu se încadrează in prevederile HOT CNSU nr. 52/2020, astfel că va rămâne deschisă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes