Connect with us
Publicitate

Administrație

Coliban aduce la masa rotundă toți dezvoltatorii imobiliari din Brașov: în Tractorul nu se mai poate lăți drumul pentru că s-ar opri într-o dezvoltare imobiliară

Redactia Brasov

Publicat

pe

Primarul Braşovului, Allen Coliban, crede că în multe dintre cartierele noi ale orașului dezvoltatorii au construit după bunul plac fără un plan bine întemeiat, fapt ce a dus la disconfort și probleme de infrastructură. Primarul dă un exemplu din noul cartier Tractorul unde nu se mai poate lăți drumul pentru că acesta s-ar opri într-o dezvoltare imobiliară. Coliban crede că pe viitor dezvoltarea ar trebui să se realizeze pe bază principiilor transparenței și parteneriatului activ public-privat, ca exemplu acesta arată spre masterplanul cartierului Sopor din Cluj.

„Nu cred că rolul Primăriei este să gestioneze interesele dezvoltatorilor imobiliari. Cumva nu e normal. Gândindu-mă la felul în care s-a dezvoltat Brașovul în ultimii ani, pot să trag concluzia că dezvoltatorii imobiliari își urmăresc interesul propriu foarte bine. Avem nevoie de  o echilibrare a acestei balanțe, avem nevoie de a pune problema corect și în favoarea unei dezvoltări normale a orașului. Pentru că dacă ne uităm pe cartierele noi, dacă ne uităm pe Tractorul Nord, deja nu vorbim despre o dezvoltare normală, vorbim de străzi care nu au linialitate, au asfalt doar pe porțiuni, sau nu au. Am fost foarte mult în zonă, am discutat cu oameni, am analizat diverse situații și probleme. Ce este trist, este că nici măcar ce a fost planificat inițial la nivel de plan urbanistic general, acele artere principale colectoare, nici pe acelea nu le mai putem realiza. Avem un drum pe care acum ne punem problema cum să îl lăţim la patru benzi, dar care se oprește într-o dezvoltare imobiliară.”, a spus primarul Allen Coliban în emisiunea Vorbe sau Fapte moderată de Ovidiu Văcaru.

Primarul vrea să schimbe modul de abordare a dezvoltării noilor zone rezidenţiale şi dă ca exemplu un nou cartier din Cluj Napoca, acolo unde s-a planificat un cartier întins pe 250 hectare după cele mai bune practici europene. S-au luat în calcul toate aspectele de calitate a vieții de la bun început, de la bulevarde la spații verzi, la mijloace de transport, s-au stabilit priorităţile şi nevoile viitorilor locatari încă din Planul Urbanistic Zonal.

Publicitate

„Ce putem face. În primul rând să schimbăm paradigma asta și felul în care abordăm dezvoltarea. Vedem deja exemple ambițioase și mari, la Cluj-Napoca acel cartier Sopor.

Mai întâi facem cartierul. Stabilim, în zona aceasta vor locui 50.000 de oameni. Oamenii ăștia au nevoie de parc, au nevoie de școală, au nevoie de drumuri ca lumea, după aceea dăm drumul la autorizări. Putem să facem asta, din punct de vedere juridic este o provocare pe cadru legislativ actual, pentru că fiecare proprietar o să își urmărească propriul interes. În cazul în care vrei să faci un plan mare vor fi mii de proprietari și unii dintre ei vor avea parcela în viitorul parc, alții vor putea să construiască P+20, și atunci avem nevoie de o conciliere a acestor interese. Să existe o asociație care să se distribuie în mod just partea de profit în funcție de participare. Sunt lucruri pe care Clujul le pionierează și pe care cred că ar trebui să le copiem și la Brașov.”, a mai spus Allen Coliban.

Publicitate

În această lună primarul vrea să aibă o întâlnire cu toţi dezvoltatorii. Asta pentru că, după cum spune primarul, sunt dezvoltatori care lucrează foarte bine cu primăria, dar sunt şi dezvoltatori care încearcă să construiască mai mult decât au terenul.

„În luna februarie vreau să fac o masă rotundă cu toți dezvoltatorii imobiliari. Avem absolut toate tipurile de dezvoltatori imobiliari, de la cei care vin proactiv către primărie și zic: «aici aș vrea să fac un parc, mai bine îți dau ție terenul, și după ce l-am amenajat e domeniu public, îl administrezi tu, poți să faci ce vrei cu el». Avem dezvoltatori care spun: «La mine în cartier e musai să existe grădinițe și creșe, și de asta uite, îţi dau teren să faci tu creșe și grădinițe», ceea ce mi se pare o opțiune normală și decentă. Şi avem și dezvoltatori care încearcă să construiască mai mult decât au terenul. În primul rând trebuie să aplicăm legea, iar lucrul acesta acum ar trebui să fie mult mai ușor, cu această atitudine din partea conducerii primăriei.”, a încheiat Allen Coliban.

Cartierul Sopor. Clujul va avea un cartier nou, întins pe 250 de hectare

Publicitate

Proiectul unui cartier cu peste 50.000 de locuitori, planificat după cele mai bune practici europene, a pus Clujul în avangarda dezvoltării urbanistice. Orașul cunoscut pentru cartierul-dormitor Mănăștur, pentru periferiile improvizate și disfuncționale ca Bună Ziua sau Europa sau pentru favela de pe strada Cantonului își propune să dezvolte un cartier-model pentru toată țara, după cele mai bune practici existente în Europa.

Cartierul Sopor ar urma să aibă în jur de 250 de hectare, cât Mănășturul din perioada comunistă, și va fi amplasat în sud-estul orașului, la circa 7,5 km de centru şi la circa 4 km de capătul liniei troleibuzului 3 (cartier Gheorgheni- capăt str. Unirii). 

Arhitectul Klaus Birthler, elaboratorul temei de proiectare a concursului internaţional, a spus că arhitecţii au avut sarcina de a proiecta un oraş pentru oameni. Întrebarea este cine a proiectat atunci cartierul Bună Ziua, un adevărat haos urbanistic?

”Primăria Cluj-Napoca şi Ordinul Arhitecţilor din România au organizat concursul internaţional de soluţii pentru , câştigătorul fiind o echipă de arhitecţi clujeni – Octav Silviu Olănescu, Vlad Sebastian Rusu şi Anamaria Cornelia Olănescu. Juriul a apreciat coerenţa propunerii, arhitecţii având sarcina de a proiecta un oraş pentru oameni. Concursul internaţiomal a fost unul inedit, fiind prima dată în România după 1989 când se propune proiectarea de la zero a unui nou cartier pe un teren de 250 de hectare care are peste 1.000 de proprietari. Aceasta este marea provocare şi estimez că noul cartier va fi finalizat în 30 de ani, în etape”, a spus Birthler.

Primarul Emil Boc a spus că noul cartier va avea tot ce trebuie. ”Acest proiect este un nou Mănăștur, unul al secolului 21. Va fi un cartier care va ține cont de toate aspectele de calitate a vieții pe care cetățenii unui oraș european și le doresc. La 20 de minute de mers pe jos trebuie să găsești toate facilitățile necesare unui cartier, precum școală, grădiniță, centru de cartier, bancă și altele. De asemenea, vorbim despre bulevarde și alte facilități trasate de la început, continuând cu transport public și modalități de deplasare alternativă specifice secolului în care trăim, cu accentul pe dimensiunea verde, nepoluantă a orașului și respect față de mediul înconjurător. Cu alte cuvinte, aștept de la câștigătorul concursului să ofere acestui oraș european, Cluj-Napoca, cea mai bună soluție urbană pentru secolul în care trăim și care să țină în primul rând cont de calitatea vieții. Evident că vom fi extrem de interesați ca proiectul să fie implementat în concurdanță cu exigențele de calitate pe care clujenii le așteaptă de la spațiile noastre urbane. Orașul nostru are o misiune strategică de a încuraja dimensiunea verde, nepoluantă și mobilitatea alternativă”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>