Connect with us
Publicitate

Social

Col. dr. Gheorghiță anunță: de săptămâna viitoare ajungem la 20.000 de români vaccinați zilnic

Publicat

pe

Dacă până în primele două zile ale lui 2021, numărul cadrelor medicale vaccinate era de aproximativ 13.200, cel târziu de la mijlocul săptămânii viitoare se va ajunge la o capacitate de vaccinare de 20.000 de români pe zi, anunță col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19.

Publicitate

Col. dr. Valeriu Gheorhiță spune că va crește capacitatea de imunizare a populației în fața virusului care provoacă boala Covid-19 prin punerea în funcțiune a majorității centrelor de vaccinare. Potrivit coordonatorului campaniei la nivel național, până acum au funcționat 47 de astfel de centre. De luni, vor fi deschise aproximativ 90% din cele 370 de centre destinate personalului medical. ”Din 4, 5, 6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20 de mii de persoane vaccinate pe zi”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, sâmbătă seara, într-o emisiune la postul Antena 3, potrivit agenției de presă Agerpres.

Colonelul doctor apreciază că de la jumătatea acestei luni ar putea fi demarată și cea de-a doua etapă din strategia de vaccinare, etapă în care sunt vizate persoanele din centrele medico-sociale. Pentru cea de-a treia etapă de vaccinare (care include toată populația adultă și pediatrică), România ar urma să ajungă la 900 de centre de vaccinare. Din estimările celui care coordonează campania națională de vaccinare, până în luna iunie a acestui an s-ar putea imuniza cel puțin trei milioane de români.

„Eu sunt optimist din fire şi din acest punct de vedere sunt aproape convins că vom avea cel puţin trei milioane de persoane vaccinate – eu cred că vom avea mult mai multe -, deoarece calendarul de livrare şi de disponibilitate a vaccinului ne permite acest lucru. Dacă vom avea vaccinuri disponibile şi de la alte companii care vor primi autorizare, cu siguranţă acest ritm de vaccinare va fi mult mai mare”, a mai spus col. dr. Valeriu Gheorghiţă, potrivit sursei citate.

Publicitate

Până în prezent, potrivit col. dr. Valeriu Gheorghiță, România are alocate 12 milioane de doze de vaccin de la compania BioNTech-Pfizer. Luna aceasta este așteptat ca Agenția Europeană a Medicamentului să autorizeze și vaccinurile produse de compania Moderna, din rândurile cărora României îi sunt alocate deocamdată 3,5 milioane de doze.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes