Connect with us
Publicitate

Eveniment

Codurile galben și portocaliu de vreme rea au fost prelungite. Meteorologii anunță ninsori, vânt puternic și temperaturi scăzute în aproape toată țara, inclusiv la Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Atenționările de vreme rea, emise ieri de meteorologi, au fost prelungite. Două coduri galben și portocaliu de ninsori abundente și intensificări ale vântului vor fi în vigoare până miercuri, la ora 14.00, iar vizat de aceste avertizări este și județul Brașov.

Codul portocaliu emis ieri a fost reactualizat, iar harta arată că vor fi afectate de această atenționare meteo și județele din Moldova. Meteorologii spun că în cea mai mare parte a Moldovei și în Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1400 m va continua să ningă, temporar viscolit (rafale de peste 55…65 km/h) și se va depune strat consistent de zăpadă.

În rest, aproape toată țara se va afla sub incidența codului galben de intensificări ale vântului și ninsori. Specialiștii ANM spun că vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h.

La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă. În restul țării local și temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud și sud-est și mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată.

Publicitate

În același timp, este în vigoare și o informare meteorologică de vreme deosebit de rece până pe 8 aprilie, la ora 10.00. Temperaturile vor fi cu 8…12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes