Connect with us
Publicitate

Eveniment

Coduri portocaliu și galben de ploi abundente și vijelii puternice în 30 de județe din România. Avertizările vizează și județul Brașov

Publicat

pe

Vremea extremelor continuă în România. După perioadele de caniculă, urmează furtunile violente. Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente și vijelii puternice. Atenționarea este valabilă până în această seară la ora 22.00 și vizează 31 de județe din țară, printre care și Brașovul.

Publicitate

„În zonele de munte, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Moldova, iar spre seară și în Crișana vor fi vijelii puternice, cu rafale de peste 70…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp”, spun specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

Până mâine dimineață la ora 6.00 este în vigoare și o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Meteorologii anunță că vom avea parte de averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 de litri pe metrul pătrat.

În total, 30 de județe sunt afectate de cele două avertizări meteo. Acestea sunt: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes