Connect with us
Publicitate

Eveniment

Coduri galbene de vânt puternic în Brașov și alte 23 de județe din țară. Meteorologii anunță rafale de până la 100 de kilometri la oră

Publicat

pe

Vântul pune stăpânire, din nou, pe aproape jumătate de țară. Meteorologii au emis două avertizări cod galben de intensificări ale vântului, valabile pentru 24 de județe din România, printre care și Brașov. Prima atenționare va intra în vigoare astăzi la ora 18.00 și este valabilă până maine dimineață, la ora 8.00.

Publicitate

Specialiștii ANM spun că vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

A doua avertizare cod galben va intra în vigoare duminică la ora 8.00 și va fi valabilă până la ora 22.00. Vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi și în restul țării. În noaptea de duminică spre luni (11/12 februarie), vântul va continua să prezinte intensificări îndeosebi în sud-estul teritoriului.

Publicitate

Județele vizate de avertizările meteorologilor sunt Alba, Argeș, Arad, Bihor , Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Tulcea, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes