Connect with us
Publicitate

Eveniment

Coduri galben și portocaliu de caniculă în peste jumătate de țară. Temperaturile vor ajunge chiar și la 40 de grade Celsius

Publicat

pe

Canicula pune stăpânire peste România în următoarele zile, iar meteorologii anunță temperaturi chiar și de 40 de grade Celsius în unele zone din țară. De altfel, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis două coduri galbene și unul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

Publicitate

Prima atenționare cod galben intră în vigoare astăzi și este valabilă pentru județele din partea de vest și sud a României. În Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35…37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală va depăși local pragul critic de 80 de unități.

Începând de mâine, o nouă avertizare cod galben intră în vigoare și este valabilă până pe 24 iulie. În următoarele zile, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade.

Tot vineri intră în vigoare o atenționare cod portocaliu de căldură și disconfort termic accentuat. Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes