Connect with us
Publicitate

Economic

Codlenii vor putea ieşi la pensie cu doi ani mai repede

Publicat

pe

Vești bune pentru o anumită categorie de români! O nouă categorie din populație va putea ieși la pensie anticipat, cu doi ani mai devreme, fără alte penalități.

Publicitate

Lista localităților cu cetățeni români care pot să opteze pentru pensionare anticipată se va mări cu încă un nume, conform celei mai noi propuneri legislative, care se află în momentul actual în Senat. Românii din localitatea Codlea din județul Brașov se vor putea pensiona anticipat, cu doi ani mai devreme, fără alte penalități, transmite redactia.ro.

Motivul? Această zonă a fost intens poluată timp de vreme îndelungată, în special odată cu înfiinţarea Uzinei „Colorom” în anul 1878. Peste 2.500 de oameni au lucrat în uzină și au fost expuși zilnic substanțelor care dăunează sănătății precum clor, fluor, fosgen, benzidine, eniline, nitrobenzen, acizi (sulfuric, azotic, clorhidric, acetic), dimetilsulfat, naftalină, sodă caustică, sodă calcinată.

Așadar, persoanele care au locuit în Codlea, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare. Pentru a beneficia de aceste facilităţi, persoanele trebuie să fi locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate şi pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes