Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cod roșu de furtuni, în România. Meteorologii au emis și alte două avertizări cod galben și portocaliu care vizează inclusiv județul Brașov

Publicat

pe

Vremea rea continuă să creeze probleme în multe zone din țară, iar meteorologii nu vin cu vești bune. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis, în această dimineață, trei avertizări cod galben, portocaliu și roșu de instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale.

Prima atenționare cod galben a intrat în vigoare la ora 10.00 și este valabilă până marți, la ora 12.00. În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

A doua atenționare cod portocaliu de averse torențiale și grindină este valabilă tot până mâine, la prânz. În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu și Alba și în zona de munte a județelor Timiș, Cluj, Arad, Bihor, Argeș, Dâmbovița, Brașov și Prahova vor fi averse torențiale și izolat căderi de grindină. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Cele mai mari probleme vor în zonele vizate de avertizarea cod roșu de furtuni. Aceasta va intra în vigoare în această seară, la ora 20.00 și este valabilă până mâine dimineață, la ora 8.00. În județele Mehedinți și Gorj și în zona de munte a județelor Caraș–Severin, Vâlcea și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare 70…80 l/mp.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes