Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cod roșu de caniculă în România. Care sunt zonele unde temperaturile vor ajunge chiar și la 39 de grade Celsius

Publicat

pe

Valul de aer cald care a pus stăpânire peste țara noastră va aduce și temperaturi sufocante. De altfel, meteorologii au emis și o avertizare cod roșu de caniculă valabilă pentru județele din vestul și nord vestul țării. Atenționarea a intrat în vigoare astăzi și este valabilă inclusiv toată ziua de mâine.

Publicitate

„Joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), în zonele joase din județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge și depăși recordurile absolute ale perioadei. Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38…39 de grade în județele Arad, Bihor și Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud vor fi 36…37 de grade. Pe parcursul nopților temperaturile se vor menține ridicate și doar în orele dimineților se vor înregistra valori în general de 20…24 de grade”, spun specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

Foarte cald va fi și în restul țării. Până vineri seară rămân în vigoare și avertizările cod galben și cod portocaliu de căldură persistentă și disconfort termic accentuat.

De codul portocaliu vor fi afectate zonele joase din Banat, Transilvania și Moldova. Valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36…38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Publicitate

Județul Brașov rămâne vizat de atenționarea cod galben. În intervalul menționat valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes