Connect with us
Publicitate

Util

Cod Portocaliu de viscol și ninsori la munte. Cod Galben de vânt și ploi în 13 județe

Publicat

pe

Publicitate

Administrația Națională de meteorologie a emis, luni, un Cod Portocaliu de viscol și ninsori în Carpații Meridionali și un Cod Galben de vânt și ploi în mai multe județe ale țării. Ambele coduri sunt valabile de luni după-amiază până marți, 5 ianuarie, la ora 08.00. Sunt vizate 13 județe. 

Conform ANM, în intervalul 4 ianuarie, ora 18:00 – 5 ianuarie, ora 08:00, a fost emis un Cod Portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente în Carpații Meridionali, la peste 1700 m altitudine.

Pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

În Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți (5 ianuarie), dar în general slab cantitativ.

Publicitate

De asemenea, ANM a emis un Cod Galben pentru intervalul 4 ianuarie, ora 14:00 – 5 ianuarie, ora 08:00, de ploi abundente, intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscolite la altitudini de peste 1700 m. Sunt vizate 13 județe și anume: Buzău, Prahova, Covasna, Brașov, Dâmbovița, Sibiu, Argeș, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba, Mehedinți și Caraș-Severin.

În intervalul menționat, va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Intensificări ale vântului vor fi și în Carpații Orientali, cu rafale de 60…80 km/h, precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes