Connect with us
Publicitate

Util

Cod portocaliu de viscol puternic în zona montană a Braşovului

Publicat

pe

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de viscol valabilă până joi după-amiaza în Carpații Meridionali, inclusiv în zona montană a Braşovului.

Potrivit ANM, la altitudini de peste 1.800 de metri în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 100-110 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea redusă.

Avertizarea Cod portocaliul este valabilă de miercuri de la ora 23.00 până joi la ora 18.00.

Meteorologii spun că în zilele următoare vântul va continua să aibă unele intensificări la munte și în sud-est, iar în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații local însemnate cantitativ. În zona montană, treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi precipitații mixte.

Publicitate

ANM a emis și o avertizare Cod galben de vânt și precipitații, care intră în vigoare miercuri la ora 14.00 și este valabilă până joi la ora 18.00.

Conform acesteia, în zona montană și submontană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Argeș, temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații mixte și se vor acumula cantități de precipitații în general de 25-40 l/mp.

La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali și în Munții Apuseni, temporar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80-90 km/h și va fi viscol.

În Dobrogea, local și temporar, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze în general de 55-65 km/h.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes