Connect with us
Publicitate

Util

Cod portocaliu de viscol puternic în zona de munte a Braşovului. Rafale de peste 100…120 km/h

Publicat

pe

Publicitate

Meteorologii anunță două zile de viscol puternic la munte, precum și în nord-vestul țării. Zonele înalte din 13 județe sunt vizate de un cod portocaliu de vânt puternic, cu rafale de 120 km/h, între zonele vizate de codul portocaliu este şi zona de munte a braşovului..

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat alertele emise anterior și anunță 3 cod galbene și 2 portocalii.

Joi de la ora 10.30 până vineri la ora 2.00, este cod galben de intensificări ale vântului și viscol la altitudini mari în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni. Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 70…80 km/h, iar seara și noaptea și în restul zonei montane. La altitudini mari, rafalele vor depăși 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

Un alt cod galben în vigoare joi între orele 10.30 – 23.00 anunță în nord-vestul țării vânt cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h. Intensificări ale vântului vor fi temporar și în centrul, nord-estul și sud-estul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Publicitate

Tot joi între orele 12.00 – 23.00 este cod portocaliu în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni. La altitudini de peste 1700 m, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitatea foarte redusă.

Județele vizate în acest caz sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Alba și Cluj.

Vineri, între orele 2.00 – 20.00, Carpații Meridionali și Orientali sunt vizați de un cod galben de vânt cu viteze în general de 70…80 km/h, iar la altitudini mari în special în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. Intensificări ale vântului vor fi local și în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe arii restrânse de peste 60 km/h.

Pentru Carpații Meridionali și de Curbură a fost emisă o avertizare cod portocaliu, în intervalul vineri ora 2.00 – 11.00 care anunță viscol puternic la altitudini de peste 1700 m. Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Județele vizate de cel de-al doilea cod portocaliu sunt Caraș Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna și Vrancea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes