Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cod portocaliu de viscol în Brașov și alte 11 județe din România. Meteorologii au actualizat și avertizările cod galben de ninsori

Publicat

pe

Publicitate

Vremea continuă să se răcească, iar fenomenele extreme își vor face apariția tot mai des. Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu de ninsori și viscol, care afectează mai mult de jumătate din țară, inclusiv județul Brașov. Astăzi, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis două atenționări cod portocaliu de viscol, valabile pentru 10 județe din centrul țării, dar și pentru 2 județe de pe litoral.

Prima avertizare, va intra în vigoare, în această seară, la ora 20.00 și este valabilă până duminică seară, la ora 20.00. La altitudini de peste 1800 m, în Carpații Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90…100 km/h) și vizibilitate foarte redusă. Afectate vor fi județele Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj și Caraș Severin.

A doua atenționare cod portocaliu intră în vigoare duminică la ora 2.00 și este valabilă până seara, la ora 20.00, iar vizate sunt județele Constanța și Tulcea. Pe litoral, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă, mai accentuate în zona județului Constanța.

Alte trei avertizări cod galben de viscol, ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului au fost emise de meteorologi. Aceștia spun că la munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă. În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20…25 cm.

Publicitate

Vântul va avea intensificări și în Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei, cu viteze în general, de 50…70 km/h, iar în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariția viscolului.

Și în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată. Îndeosebi în noaptea de sâmbătă spre duminică (4/5 februarie) va ninge și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes