Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cod portocaliu de vijelii, în județul Brașov. Meteorologii anunță ploi abundente și vânt care va atinge viteze de peste 100 de kilometri la oră

Publicat

pe

Ne așteaptă o nouă zi cu fenomene extreme ale vremii, în toată țara. Meteorologii au emis noi avertizări cod galben și portocaliu de furtuni, vijelii și intensificări de vânt care vizează aproape toate județele din România.

O primă avertizare cod galben a intrat în vigoare astăzi și este valabilă până joi dimineață, la ora 2.00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale (în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

Probleme mai mari vor fi în județele vizate de avertizarea cod portocaliu. În Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp, îndeosebi în Transilvania și Moldova.

 

Mâine va fi în vigoare o altă atenționare cod galben de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată. Această avertizare va fi valabilă între orele 2.00 și 10.00 dimineața. În sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va continua să prezinte intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h. În jumătatea de est a Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de 50…60 km/h), vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes