Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cod portocaliu de furtuni în Brașov și alte 21 de județe din România. Alte 16 județe se află sub atenționare cod galben

Publicitate

Publicat

pe

Vremea rea continuă și astăzi în mare parte din țară. Ne așteaptă o zi mai răcoroasă, dar cu furtuni violente, însoțite de tunete, fulgere și chiar căderi de grindină. Meteorologii au emis două atenționări cod galben și portocaliu care sunt în vigoare până mâine.

Publicitate

Județul Brașov se va afla sub incidența codului portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Avertizarea este valabilă de astăzi, de la ora 12.00 până mâine, 7 iulie, tot la ora 12.00. Meteorologii spun că în jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia și nord-estul Olteniei vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

În același timp, 16 județe se vor afla sub incidența unui cod galben de instabilitate atmosferică. Până mâine la prânz în centrul, nordul și nord-estul țării, apoi și în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

Județele care vor fi afectate de cele două avertizări meteo sunt: Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov , Buzău, Cluj, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și Vaslui.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes