Connect with us
Publicitate

Util

Cod galben și portocaliu de vânt puternic în întreaga țară

Publicat

pe

Publicitate

Meteorologii au emis avertizări Cod galben și Cod portocaliu de vânt puternic, valabile în întreaga țară până marți seara.

O avertizare Cod galben, valabilă de luni de la ora 20.00 până marți la ora 8.00 vizează județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Sălaj, Bihor, Alba, Sibiu, Arad, HUnedoara, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Vâlcea, precum și zone din județele Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Covasna.

În acest zone, vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie. În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100…110 km/h.

O a doua avertizare intra în vigoare marți la ora 8.00 și va fi valabilă până marți seara la ora 18.00.

Publicitate

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Aceste județe se vor afla sub avertizare Cod portocaliu, iar restul țării sub avertizare Cod galben.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes