Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cod galben de viscol, în județul Brașov. Ce alte zone din țară vor fi afectate de avertizările meteorologilor

Publicat

pe

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie anunță o schimbare drastică a vremii. Meteorologii au emis două atenționări cod galben de intensificări ale vântului și viscol pentru centrul și nordul țării.

Prima avertizare intră în vigoare în această seară și este valabilă până mâine, la ora 14.00. În intervalul menționat, în Carpații Orientali și local în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100…120 km/h. În grupele nordice ale Carpaților Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Vântul se va intensifica temporar și în nordul Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra viteze de 55…60 km/h.

A doua avertizare va intra în vigoare joi, 5 ianuarie, de la ora 14.00 și este valabilă până vineri, 6 ianuarie, la ora 12.00. În intervalul menționat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 100…120 km/h și temporar va ninge viscolit. Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55…70 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes