Connect with us
Publicitate

Util

Cod galben de vânt şi ninsori în zona de munte a Braşovului

Publicat

pe

Publicitate

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vânt și precipitații, valabilă până miercuri dimineața în 12 județe, printre ele şi Braşovul, în zona muntoasă.

Potrivit ANM, sunt vizate integral sau parțial județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Brașov.

Avertizarea Cod galben este în vigoare de marți de la ora 10.00 până miercuri la ora 8.00.

În intervalul menționat în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură și în zona de deal a Olteniei va ploua, iar la altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor fi de 25…35 l/mp și izolat de peste 45…50 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări pe creste, cu rafale de 90…100 km/h.

Publicitate

Tot până miercuri dimineața este în vigoare o informare meteorologică.

Conform acesteia, aria ploilor se va extinde dinspre regiunile sudice și va cuprinde treptat toată țara. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi în general de 15…20 l/mp. La altitudini mari la munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…80 km/h.

Pe parcursul zilei de miercuri, vântul va mai avea intensificări temporare în vest și nord-vest și pe arii restrânse în rest, cu viteze în general între 45 și 55 km/h.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes