Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cod galben de ploi și vijelii, în aproape toată țara. Afectat de această avertizare meteo va fi și județul Brașov

Publicat

pe

Meteorologii au emis, în această dimineață, trei avertizări cod galben de vreme rea, care vizează aproape toată țara. Prima atenționare de instabilitate atmosferică accentuată intră în vigoare astăzi, la ora 12.00 și este valabilă până mâine, la prânz.

Publicitate

În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în regiunile sud-estice.

De mâine intră în vigoare alte două avertizări cod galben de ploi și intensificări ale vântului, iar această atenționare vizează tot teritoriul României. Aceste avertizări vor rămâne în vigoare până duminică seara, la ora 20.00.

În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

Publicitate

Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte. Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes