Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Braşov, Sibiu, Mureş, Alba şi Hunedoara

Publicat

pe

Publicitate

Hidrologii au emis avertizări de posibile inundații, Cod Portocaliu și Cod Galben, în județele Alba, Hunedoara și Mureș. Cod Galben este și în județele Sibiu și Brașov.

COD GALBEN – duminică până la ora 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Mureș – afluenții mici aferenți sectorului aval confluență cu râul Arieș – amonte S.H. Brănișca, Târnava Mică – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Târnăveni, județele: Mureș, Alba și Hunedoara.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Orăștie, Panade (afluent al râului Târnava Mică).

Publicitate

Tot până la ora 24.00, este Cod Galben de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Olt – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Voila – amonte confluență cu râul Lotrioara, județele: Brașov și Sibiu.

COD PORTOCALIU – duminică, până la ora 23.00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile mici din bazinele hidrografice: Mureș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Acmariu – amonte confluență cu râul Strei, județele: Alba și Hunedoara.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Romoș.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Pârâul Nou – bazin inferior.

sursă: inhga.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes