Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cod galben de intensificări ale vântului în Brașov și alte 26 de județe. Meteorologii anunță și o răcire accentuată a vremii

Publicat

pe

După un weekend cu soare și temperaturi de primăvară, vremea schimbă foaia radical. Temperaturile vor scădea în zilele următoare, iar precipitațiile vor pune stăpânire pe aproape toată țara. De altfel, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului, Atenționarea a intrat în vigoare la ora 6.00, în această dimineață și este valabilă până diseară, la ora 23.00.

În intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

Județele care se vor afla sub incidența codului galben sunt Alba, Argeș, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiș și Vâlcea.

Meteorologii au emis și o informare meteo de intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ și răcire accentuată. Informarea a intrat în vigoare astăzi și este valabilă până miercuri seara, la ora 21.00.

Publicitate

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol. În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes